Tweakers Nieuws

Tweakers is de grootste hardwaresite en techcommunity van Nederland.
Tweakers
 1. Gerucht: goedkopere Nintendo Switch komt eind juni uit
  De goedkopere versie van de Nintendo Switch komt eind juni uit, zegt financieel persbureau Bloomberg. Later dit jaar zou er een aparte 'bescheiden upgrade' komen voor de bestaande versie van de Switch.
 2. Chromecast-update zorgt voor problemen streamen NPO Start en NLZiet
  Een update voor Googles hdmi-dongle Chromecast heeft gezorgd voor problemen bij gebruikers die beelden van NPO Start of NLZiet willen streamen. Beide diensten werken aan een oplossing voor de problemen.
 3. Google Maps begint met weergeven beschikbaarheid laders elektrische auto's
  Google Maps gaat weergeven of laders voor elektrische auto's in gebruik zijn of beschikbaar zijn om op te laden. Dat heeft de zoekgigant bekendgemaakt. Dat gebeurt vooralsnog alleen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.
 4. MSI toont Gaming- en Prestige-laptops met Intel i9-processoren
  MSI heeft nieuwe modellen getoond voor de Gaming- en Prestige-lijnen. De laptops krijgen een Intel Core i9-processor en videokaarten uit de Nvidia GeForce GTX 1600-serie. Over prijzen en beschikbaarheid in de Benelux maakt MSI niks bekend.
 5. 'OnePlus 7 Pro-smartphone kost rond 700 euro'
  De OnePlus 7 Pro gaat in de 8GB-versie 750 euro kosten, meldt Android Central. Er is ook een 6GB-versie, waarvan de prijs niet bekend is. Die kost vermoedelijk rond 700 euro, denkt de site. OnePlus kondigt zijn nieuwe smartphones volgende maand aan.
 6. Asus introduceert TUF Gaming-laptops met Ryzen-apu en Nvidia-gpu
  Asus heeft nieuwe laptops getoond die met AMD-processors en Nvidia-kaarten worden geleverd. De laptops komen in 15,6"- en 17,3"-varianten en kunnen met een Ryzen 5- of Ryzen 7-apu worden uitgevoerd.
 7. Onderzoekers maken kleine satelliet die ruimtepuin semiautonoom vangt met netten
  Wetenschappers van de Amerikaanse, privaat gefinancierde onderzoeksuniversiteit Rensselaer Polytechnic Institute ontwikkelen een relatief autonoom opererende cubesat die door middel van het afschieten van netten ruimtepuin moet vangen.
 8. Gerucht: Apple brengt binnen een jaar twee nieuwe generaties AirPods uit
  Apple zou binnen een jaar twee volgende versies van zijn draadloze oordopjes AirPods willen uitbrengen. De duurdere van die twee heeft een nieuw ontwerp, zo meldt Apple-analist Ming-Chi Kuo in een nieuw rapport.
 9. Oppo Reno-smartphone met periscopische telelens komt in juni uit voor 799 euro
  Oppo heeft de Europese versies van zijn Reno-telefoons aangekondigd. Het topmodel met Snapdragon 855-soc, drie camera's en '10x hybride zoom' kost 799 euro. Er is ook een goedkoper model zonder telelens en met een Snapdragon 710-soc, die kost 499 euro.
 10. Roadmap toont dat Intel in 2021 nog desktop-cpu's op 14nm maakt
  Een roadmap die afkomstig is van Intel, toont dat de fabrikant in 2021 nog desktop-cpu's maakt op 14nm. Varianten die op 10nm worden gemaakt, staan niet op de desbetreffende roadmap. De eerste 10nm-laptopprocessors komen dit jaar in 'gelimiteerde' oplage.