Tweakers Nieuws

Tweakers is de grootste hardwaresite en techcommunity van Nederland.
Tweakers
 1. Oppo kondigt 5g-smartphone en cameramodule met 10x optische zoom aan
  Oppo heeft een smartphonecameramodule met 10x optische zoom aangekondigd. De module bestaat uit een ultragroothoeklens, een 48-megapixelcamera en een telelens. Verder kondigt het Chinese bedrijf zijn eerste 5g-telefoon aan.
 2. Bethesda komt met roadmap van gratis nieuwe content voor Fallout 76
  Bethesda heeft een roadmap van Fallout 76 gepubliceerd. Dit jaar moeten drie gratis dlc-pakketten uitkomen met spelmodi, quests, evenementen, functies en zelfs een nieuwe main quest. Ook erkent de uitgever het problematische begin van het leven van de game.
 3. Telenet opent derde hal voor freeroaming-vr in Hasselt
  Telenet opent op 26 februari in het Belgische Hasselt een nieuwe virtualrealityhal. Na Antwerpen en Gent is het de derde vestiging van de provider waar liefhebbers terechtkunnen voor een vr-ervaring.
 4. Huaweis vouwbare 5g-smartphone lijkt ontwerp met een enkel scherm te hebben
  Op Twitter is een foto van een reclamedoek verschenen waarop vermoedelijk Huaweis vouwbare 5g-smartphone is te zien. Het toestel krijgt de naam Mate X en lijkt in tegenstelling tot de Samsung Galaxy Fold gebruik te maken van een enkel scherm in plaats van twee.
 5. Virgin Galactic bereikt een hoogte van 90km met eerste ruimtevaartpassagier
  Virgin Galactic heeft met een 'testpassagier' aan boord van het ruimteschip SpaceShipTwo VSS Unity een hoogte van 89,9km gehaald. Daarmee is conform de door de Amerikaanse luchtmacht gehanteerde norm de ruimte gehaald. Dit is de eerste keer dat er een passagier is meegevlogen.
 6. 'TSMC zal in 2020 eerste 5nm-chips leveren voor Apples iPhones'
  TSMC zal naar verluidt in 2020 de eerste commerciële, op een 5nm-productieproces gebakken chips aan klanten leveren. Apple zou als eerste partij orders plaatsten voor chips op basis van de 5nm-node. Vermoedelijk zijn die chips bestemd zijn voor de in 2020 uit te brengen iPhones.
 7. Epic Games organiseert Fortnite-toernooi met 30 miljoen dollar aan prijzengeld
  Epic Games gaat van 13 april tot 16 juni een groot Fortnite-toernooi organiseren waarbij het totale prijzengeld uitkomt op 30 miljoen dollar. Het gaat om de Fortnite World Cup, waarbij de finales in juli plaatsvinden.
 8. Japanse ruimtesonde schiet en landt succesvol op asteroïde Ryugu
  De Japanse ruimtevaartorganisatie laat weten dat het ruimtevaartuig Hayabusa2 een succesvolle landing heeft uitgevoerd op de asteroïde Ryugu. De sonde heeft voorafgaand aan de landing een projectiel afgevuurd, zodat bij de landing materiaal van de asteroïde kon worden verzameld.
 9. Ricoh brengt compacte GR III-camera met aps-c-sensor in maart uit voor 899 euro
  Ricoh heeft de GR III officieel aangekondigd. Dit is de derde versie van de compactcamera met grote aps-c-sensor en lichtsterk 28mm-objectief. Het nieuwe model, dat in maart voor 899 euro uitkomt, heeft ten opzichte van de GR II allerlei verbeteringen zoals een 24-megapixelsensor.
 10. Onderzoek: vingerafdrukken op Belgische identiteitskaart onnodig en onveilig
  De manier waarop in België vingerafdrukken op identiteitskaarten worden ingevoerd, is onduidelijk, risicovol en niet effectief. Dat concludeert onderzoek van de KU Leuven. Het advies is om de vingerafdrukken niet op te nemen op de eID.