Tweakers Nieuws

Tweakers is de grootste hardwaresite en techcommunity van Nederland.
Tweakers
 1. Gerucht: Samsung komt volgend jaar met budgetsmartphone met 5000mAh-accu
  Samsung komt volgens geruchten met een nieuwe serie budgetsmartphones, waaronder een model met een 5000mAh-accu. Het zou gaan om de Galaxy M20 en ook zou er een Galaxy M30 verschijnen. De smartphones komen in Europa uit.
 2. Wave Computing maakt mips-instructieset opensource
  Wave Computing gaat de mips-instructieset opensource maken. In het eerste kwartaal van volgend jaar start het bedrijf met zijn MIPS Open-initiatief. Bedrijven die meedoen krijgen ondersteuning en worden beschermd door het patentenportfolio van het bedrijf.
 3. Ubisoft geeft For Honor derde jaar aan content
  Ubisoft maakt bekend dat For Honor een derde jaar aan content krijgt. Onder de noemer The Year of the Harbinger krijgt het spel vier nieuwe Heroes en doorlopend komen er verbeteringen en nieuwe maps. De eerste update verschijnt 31 januari.
 4. Twitter activeert knop in iOS-app voor tweets in chronologische volgorde
  Twitter geeft zijn iOS-app een knop waarmee gebruikers recente tweets kunnen bekijken in chronologische volgorde, zonder tweets die op basis van algoritmes zijn gepositioneerd. Binnenkort komt de functie ook naar Android.
 5. Bewerken van Google Drive-documenten wordt mogelijk zonder Google-account
  Google gaat eigenaren van documenten in Google Docs, Sheets en Slides de mogelijkheid geven om deze te delen met mensen zonder een Google-account. Via een pincode krijgen zij toegang en kunnen ze eventueel ook aanpassingen maken.
 6. Super Smash Bros. Ultimate is Nintendo's snelst verkopende consolegame in Europa
  Volgens Nintendo is Super Smash Bros. Ultimate de snelst verkopende consolegame van het bedrijf tot nu toe in Europa. De game werd in de dagen na de release meer verkocht dan Switch-games Zelda, Super Mario Odyssey en Mario Kart 8 bij hun release.
 7. Windows 10 October Update beschikbaar voor gebruikers die handmatig updaten
  Windows 10 update 1809, ook bekend als de October Update, wordt per 17 december verspreid onder alle 'geavanceerde gebruikers' die handmatig op 'Check for updates' klikken en die geen bekende compatibiliteitsproblemen hebben.
 8. Augmentedrealityspecialist Blippar vraagt faillissement aan
  Het Britse augmentrealitybedrijf Blippar, dat vier jaar geleden de Nederlandse concurrent Layar overnam, vraagt faillissement aan. De onderdelen van het bedrijf gaan onder leiding van een administrator in de verkoop. Alle werknemers worden ontslagen.
 9. Duitse consumentenbond stapt naar rechter wegens Nintendo's restitutiebeleid
  De Verbraucherzentrale Bundesverband, kortweg VZBV, heeft besloten juridische stappen te ondernemen tegen Nintendo. Het is namelijk niet mogelijk om preorders via de eShop te annuleren en geld terug te krijgen.
 10. Audi werkt samen met lidarmaker Luminar voor autonoom rijden
  Audi-dochter AID, of Autonomous Intelligent Driving, gaat samenwerken met de Amerikaanse lidarmaker Luminar. Met die samenwerking wil Audi tegen 2021 level 4-automatisering van zijn auto's bereiken, oftewel volledig autonoom rijden in de meeste omstandigheden.